Dopet.





   

Små försök.

Måndag  igen. Men vädret försvann? Snö, sol och nu mulet igen. Vårväder, antar jag!

Dopet gick bra! Sonen skötte sig fint. Min underbare pojk.
Fikat efteråt vart lyckat det oxå. Fast huvudpersonen sov sig igenom större delen av kalaset.
Fina presenter fick han oxå. Saknar ett eget rum till honom nu att inreda. Men men det kommer!



Idag blir det långpromenad. Tvätten måste oxå sorteras. Sen blir det jobb ikväll! Är lite seg idag så en lugn kväll hade inte varit fel. Men vi får väl se hur pass med folk det är ikväll.

Usch, April kommer gå fort den med. Kikki kommer i veckan, sen blir det Gbg i helgen, påsk sen Gbg igen förmodligen.
Skönt när det händer saker men ibland går det lite för fort och man hinner inte ta till vara på allt.

Jag håller gärna kvar i minnen så länge det bara går. Så tittar man på barnen och vet att just den här stunden kommer aldrig mer igen! Där är kameran ett av sätten och bloggen ett annat. Små försök till att hålla kvar och komma ihåg.
Och det är underligt hur en speciell känsla bara kan infinna sig där genom att titta på ett kort eller läsa nån rad man skrev för längesen. Underligt men samtidigt så underbart härligt!

Badrummet.

      
  

Här kommer bilderna på nya badrummet.
Svart, svart, svart blev det.
Spottar i taket, kristallkrona och glasdusch som hela familjen får plats i!

Det nya håret!

Ja, jag var ju iväg och klippte mig. Har ju riktigt lockigt hår annars men plattar det alltid. Tänkte nu att jag skulle lära mig att utnyttja mina fina lockar. Jag har alltså inte permanentat mig, det är mina lockar!!


 
Såhär såg jag ut förut. Ofta uppsatt och tråkigt, luggen var t ex alldeles för lång.



Och såhr ser jag alltså ut nu. Inga mäster bilder men ni fattar säkert poängen.
Fortfarande ganska ovant men jag vänjer mig säkert!

Springtime.

En sats tårtbotten är nu färdig. Men vilken tid det tar!

Det ska vara ca 5st citron bottnar och ca 5 choklad bottnar. Mellan ska det vara vit chokladmousse och mörk chokladmousse med hela hallon i. Sen ska hela tårtan smetas in med marängkräm. Blir nog bra, men hur ska den få plats i kylen?? Aja, morgondagens problem.

Imån ska det handlas, dukas och tårtan måste bli helt färdig. Allt ska oxå läggas fram inför lördagen.
Allt detta jobb för bara en ynka timme kanske i kyrkan. Ne det är inte så farligt. Ska bli trevligt att träffas alla efteråt och det är ju därför jag ens är med på det här! Baka, duka och sånt där är ju (nästan) bara roligt!

Nu ska vi snart iväg till jobbet en sväng. Tårtkalas då det är Cs sista dag!

Ikväll ska det städas undan och röjas lite. Men det härliga vädret piggar verkligen upp en nu. Hur skönt som helst!!


Ja och nästa vecka ses vi ju! Ska bli roligt och skönt när all denna stress lagt sig. Tid för lite annat...
Innan hade jag ju den digitala sony kameran. Nu fick jag en Nikon d60. Fast jag kommer behålla den andra oxå till andra tillfällen! Vet du vilka tider ni kommer än och så? 


Black beuty!

Nu är jag nyklippt! Känns roligt och fräscht! Jag tror jag är nöjd! Det blev annorlunda mot hur jag brukar ha det. Ska försöka hinna lägga upp något foto lite senare.

På tal om det. Min käre man kom hem med en ny kamera till mig igår!!

Han frågade sådär rakt ut. Vad skulle du vilja ha mest av allt just nu? Och automatiskt börjar jag tänka på skor då, konstigt nog. Men iaf jag börja räkna upp lite (ganska ytliga) saker. Och mitt i allt där nämnde jag såklart en systemkamera.

Gå och titta under sängen då. Och där låg den!!! Min nya skönhet!

Så roligt!! Så fråga jag lite försiktigt om det var en tidig födelsedagspresent. Ne, den får du för att jag vet hur mycket du älskar att fota, säger han. Han ska bara veta hur mycket jag älskar honom! Tack!, Tack, tack!


ahhh!

Är lite små irriterad och arg idag.  Antar att jag är trött.
K blir sen idag med, kanske beror på det. Hade hoppats på att vi skulle hinna fixa i ordning lite saker här hemma idag men det hinns inte nu. Sen har jag nog fått virus på datorn. Skitdator. Skitvirus. Skitväder!!!

05.00

Ja, redan tisdag. Men trist att snön inte kunde hålla sig borta. Trodde ju vårkänslorna var för att stanna! Men det går väl över fort hoppas jag.

Sista veckan innan dopet nu då. En del kvar att ordna med. Men jag vet ju hur jag vill ha det så det ska inte vara några större problem. Tårtan ska bakas, blommor ska inhandlas och det ska dukas.
Ska baka en småkaka till idag tänkte jag.

Men så trött jag är. Minns inte sist det var såhär illa. Hjärnan är slö och tålamodet tryter för ingenting.
Sonen har nämligen bestämt att 05.00 är en bra tid att vakna. Varje morgon.
Det tycker inte jag. Men det är tydligen inte jag som bestämmer.
Får stå ut och hoppas det går över snart!
Vi är morgontrötta i den här familjen Collin!


Flygplansbebis.

Läste en artikel på aftonbladet.se. Den handlade om en höggravid kvinna som gått ombord på ett plan. Värkarna hade visst satt igång och då hade hon gått in på flygplanstoaletten, fött sitt barn, lagt det i papperskorgen och sen gått ut och satt sig igen. Utan att någon märkt något alls. Det är ju fruktansvärt!

Att föda barn ska ju vara det mest underbara man kan vara med om! Kanske inte just födandet, inte för alla åtminstone. Men stunden efter! När man ligger där med sitt vackra lilla knyte som är en del av sig själv. Ett litet liv, alldeles perfekt.
Då spelar ingen smärta i världen någon roll!

Men bara gå in, föda och sen låtsas som ingenting. Hur kan man leva med det? Självklart är ju någonting väldigt fel! Men jag har så svårt att förstå?!

Och att ingen märkte nått? Oftast skriker ett nyfött barn. Och oftast blöder man en hel del och är som sagt ganska mörbultad. Men som vanligt är man väl för upptagen med sitt eget att man knappt ser andra.

Barnet hade iaf hittats ca en timme efter landning. 
En tjänsteman hade anat något när mamman glömt sitt pass och då syntes blodfäckar på hennes kläder.
Mor och bebis hade återförenats på sjukhus senare. Och allt blir som vanligt eller?

Söta små.

     

Nova friserar en Natalie som kanske inte tyckte att det var fullt så roligt.

Helg!

Har varit en riktigt skön dag! Collin bestämde sig visserligen för att vakna redan vid 05 i morse, mindre roligt men det är så det är ibland. Den frustrationen försvann ganska fort ändå, fick ju massa tid över och behövde inte stressa.
Åkte iväg till Gvd och gick en jättepromenad. Med lunch stopp på Chili Thai. Inte det optimala med tre små barn men det funkade fint ändå och mätta blev vi. Collin sov gott i vagnen hela tiden och det underlättade ju! Nova är ju inte den som sitter still vid matbordet direkt.

På hemvägen kikade vi på ankorna. Trist bara att jag inte fick med mig kameran, glömde den i bilen. Men nästa gång tar vi med både kamera och lite bröd till fåglarna! Så skönt väder det är, helt underbart att vara ute. Och Nova älskar det!!
När vi väl var hemma hos Natalie igen blev det lite fika sen vart barnen trötta och det blev  dags för mig att åka hem.

Nystädat vart det! Luktar så gott, perfekt inför helgen! Nu väntar jag på K som förhoppningsvis kommer snart. Så vi kan åka handla lite god mat och något gott att dricka. Sen får vi se vad kvällen bär med sig!

Tyvärr ska jag upp tidigt imån och jobba frukost. Men men det brukar gå rätt fort. Sen kanske lite shopping? Lite sugen så.

Surprise!

Åh! Vilken glad nyhet! Kikki kommer hem, snart! Vad glad Nova kommer bli! (Vi andra oxå självklart!)

Jag hittade ju en klänning som var jättefin på bild men på mig vart det inte bra alls! Så nu blir det jakt i helgen istället. Det jag vill ha är ett par "trashade" jeans, en vit t-shirt och min gråa kavaj. Men det var ingen annan som tyckte det var just lämpligt. Jag får se. Passar jeansen kör jag nog på det ändå. Det är inte så jäkla noga!

Håret är nyslingat, klippning nästa vecka. Nu börjar det ta sig!

Lämplig klädsel?

Vilket vårväder vi fått! Alldeles underbart! Ljuset är så efterlängtat! Blir nog en långpromenad idag med. Jäteskönt att gå på förmiddagrna men det är oxå väldigt trevligt framåt kvällen. Och K följer med utan problem!

Har lite ångest för att jag aldrig kommer iväg och tränar. Men jag kanske kan nöja mig med promenaderna för stunden.
Hinner ju inte allt!? Men det beror ju oxå på vad man gör det till.

Varje vår blir jag på förändringshumör. Vanligtvis brukar det gälla inredningssaker. Lite nya våriga prylar. Och visst, jag ska köpa in lite vårblommor. Lite pärlhyacinter och kanske nån påsklilja till dopet. Men annars är jag ganska nöjd här hemma. Trots att vi inte har några gardiner men det skjuter jag upp ett tag till.

Nu ligger nog förändringen mest hos mig själv. Jag vill ha lite nytt! Måste fixa håret och kanske till och med klippa mig lite. Lite nya fina vårkläder sen kanske jag är nöjd. Eller handlar det mer om självinsikt?

Äsch, skitsamma. Nya kläder är alltid roligt oavsett. Har fortfarande inte hittat något skoj till dopet. Får man ha på sig vad som helst? Får och får, men jag menar vad som är lämpligt?

En bra dag.

Då var jobbkvällen över. Rätt skönt såhär. Nu vet jag att jag kan spendera resten av veckan här hemma med familjen. Inga planer alls! Känns bra!

K har varit hemma med oss idag. Gillar att ha honom hemma, nån dag då och då. Annars går vi varandra på nerverna. Men ibland är det verkligen jätte mysigt, tyvärr går dessa dagar alldeles för fort.

Det blev bio igår. Mammut såg vi. Jag var ensam om att tycka om den. Men det förstår jag oxå det hände inte så himla mycket i den. Men den väckte mycket tankar och mycket känslor, speciellt för en mamma tror jag. Och jag gillar ju sådana filmer. Som får en att tänka efter... Får en att känna något.

Nu ska jag lägga mig i sängen med min bok. Det är mysiga kvällar och jag gillar det!

Imån blir det promenad, om det inte regnar, sen kanske lite bak igen... Blir säkert en bra tisdag!

Mer kaffe?

Redan söndag. Helgerna går så fort. Men vetskapen om att vardagarna oxå går rätt fort gör det lite lättare.
Om en timme ska vi iväg med A och A och käka sen blir det bio. Mammut ska vi se. Blir säkert bra!

K har skruvat upp lamporna i sovrummet! Nu kan jag ligga i sängen och läsa på kvällarna! Under tiden han fixade och grejjade passade jag på att scrappa. Collin har sovit en hel del och Nova har lekt med sin kaffeservis. Så söt när hon kommer och vill att man ska smaka. Mer, mer säger hon!

Igår hade vi lite kalas för Ks bror som fyllt år. Blev här då det renoveras uppe hos svärföräldrarna.
Trevligt att träffas alla, inte så ofta det händer nu för tiden.
Sen bar det av till ännu ett kalas. Min farmor fyller år idag! Smörgåstårta och fika blev det där. Hela dagen gick åt till att äta . Kändes lte lustigt då man inte är van vid det alls längre. Men det är ok att ha sådana dagar oxå. Så länge man bara hittar tillbaka till Herbalife sen igen.

Imån är det jobbkväll som vanligt. Under dagen ska jag kika över om jag behöver baka mer till dopet. Tror egentligen inte det. Men sen har jag tårtbottnarna kvar, fast det går ganska fort ändå! Snart är det dags...


Torsdagkväll.

Snacka om tur!!
Vi kom hem från Ikea i söndagskväll. Minns bara att jag kikade efter något i den och la upp väskan på sminkskåpet.
På måndagen hittade jag den inte men tänkte inte speciellt mycket på det och vandrade iväg til jobbet!
På tisdagen insåg jag ju då att den var borta! Rotade igenom precis heela huset! Utan resultat.
Igår eftermiddag ringde K och sa att han hittat den. I en ikea låda i en av containrarna på jobbet!
Tur att jag inte hunnit spärra allt!

K är på kurs med jobbet ikväll. Lite tråkigt men så är det.
Nova är nyduschad och Collin ska strax ner i plurret han med. Sen ska det ätas lite mat och nattas barn.
Hoppas jag har lite ork kvar till scrapping ikväll! Ska fixa ett litet album till min far hade jag tänkt...


   
Så glad min son är!!


Ny!

 

Av nån anledning gick det inte att ladda upp bilder i den andra bloggen. Så jag lägger den här!

Det mesta är från mässan! Nya papper, nya blommor. Fågeln och grenen hade jag sen innan.
Texten är Novas ord. En del av dem.

PANGkaka= Pannkaka
Öa= Öppna
PellPell= Hjälp mig
Pallpil= Lastbil
Osv...

Världens gladaste plutt!




Tjuvkik.

Badrummet är istortsett färdigt! Lite småfix bara. Spegeln ska på sin plats och spotlightsen ska upp i taket.
Men bilder under arbetets gång kan ni få!


      
 

F´låt.

Tisdag och Desperate Housewives ikväll. Jag vet att det har spårat ur lite men jag håller kvar ändå. Lite spännande är det ju iaf.

K åker nog till Jknpg ikväll om badrumsspegeln nu har kommit. Nova kanske vill följa med. Då kan jag ju se fram emot en lugn kväll i soffan med Collin. Eller så kan jag scrappa i flera timmar. Om inte Collin kinkar till då förstås.

Han var så söt förut. Matade honom och väntade på att han skulle somna men det ville han inte alls. Istället blev han övertrött. Då räcker det med att man tittar på honom bara så kiknar han av skratt. Tillslut sitter båda två och kan inte sluta. Tänk om nån sett oss...

Nova har nog kommit i nån konstig trots igen. Vad vi än ska göra eller säger till henne gör hon tvärtemot. Går jag åt ena hållet går hon åt det andra. Det blir så mycket tjat och det är trist i längden! Men det går väl över och något nytt kommer säkert.

Hon var rätt söt igår. Hon tyckte att Collin skulle hålla i ett gosedjur men det ville inte han. Då förklarade jag för henne att man inte kan böja Collins fingrar hur som helst. F´låt sa hon då. Hon lär sig!

Sent.

Mässan var mycket trevlig igår! Mycket folk till en början men det avtog framåt eftermiddagen. Hade Collin i tricottiselen och det funkade fint. Han var go och glad för det mesta. Men mot slutet blev det tungt och det känns i axlarna idag!

Det fanns verkligen allt där på mässan. Alldeles för mycket. Mycket fina papper fick jag med mig hem. Och en massa blommor. Lite album och en hel del annat. Ska fixa in en bild så fort jag får tag på en sladd.

Fick ju min kamera förra året och den är rätt hyffsad. Men sladdden skulle gå på ca 800kr och det är jag inte beredd att ge. Sen är det ju inte såå himla långt till min födelsedag och då skulle det sitta fint med en ny fräsch kamera!

Usch, klockan är mycket och jag är riktigt trött ikväll. Har varit lite mycket nu, nog därför jag känner mig lite sliten. Men det blir bättre. Lite solsken skulle ju höja humöret en hel del nu...

Jo Herbalife! Det är en tjej ute i Vissö, Ängabacken som har hand om det. Jag skulle kunna fixa ett så kallat "homeparty" där man kan scanna sig, få mer info mm. Om någon nu skulle vara intresserad?

Elgiganten.

Filmen var helt ok igår. Började som ganska rolig tonårsfilm och visst kände man igen sig här och där! Lite lustig känsla. Nästan så man längtade tillbaka dit men ändå inte. Kändes konstigt att nästan sakna den här vreden om faktiskt bor i en tonårskropp. Men det är evigehter sen...
Den senare halvan var lite för mörk för att få bättre betyd. Men den var värd att se! Under taket lyser stjärnorna.

Ikväll blir det jobb. Blir säkert trevligt det oxå. Ingen lång kväll idag, går nog ganska fort. Sen väntar duschen och kanske lite scrapping innan mässan imån? Åkte ju iväg för att köpa en ny usb-kabel till kameran. Men den skulle bli alldeles för dyr tyckte jag. Antingen lånar jag Mikes ett tag till lr så kikar jag efter en ny kamera.

Jaja. Nu ska jag åka iaf.

Under taket lyser stjärnorna.

Collin vaccinerades i förmiddags. Vilket har resulterat i en väldigt grinig son idag. Aldrig vart så sur förut. Men det går ju över som tur är. Nu sover han iaf och förmodligen gör han det heela natten. Skönt!

Nu ska jag iväg på bio! Det ska bli underbart!! Så sugen på pocorn nu!


Imån kväll blir det jobb. Gött.


Dessa sjukdommar.

Nu är Nova sjuk igen. Svullen och rödprickig över hela koppen. Fötterna verkar vätskefyllda och onda. Usch. Ringde ner och självklart vill dom inte ha dit en. Påstod att det var någon helt vanlig barnsjukdom och det kanske det är och förhoppningsvis inget farligt. Men! Jag vill ju veta exakt vad det är!!
Collin ska vaccineras imorgon. Jag får tar med henne dit istället och hoppas på att hon hinner titta på henne.

Nu så fort vi kopplade in telefonen har dessa hemska försäljare börjat ringa igen. Jag blir så trött. Oftast lägger jag bara på! Men jag ska nog försöka spärra det där. Nån som vet hur?

Jo igår var vi iväg på ny scanning. Och det såg bra ut! För K har det ju gjort jätteskillnad.
För mig med men det syns ju lättare på honom. Jag hade gått ner 1,5 kg iaf. Och det var i fett procent vilket är bra!
Muskelmassan och skelettet var detsamma men det beror på noll träning än så länge. Det måste det bli ändring på!
Kommer få mycket bättre och snabbare resultat ju mer man tränar!
Fast det känns att kroppen ändrat sig ändå. Känns nästan som man fått lite muskler utan att ens ha gjort något.
Sist hade jag metabolisk ålder på 16, nu låg det på 12. Jättebra!
Tycker det är häftigt att man känner skillnad så fort och trots att man fuskat nångång då och då!


Shake it!

Jo jag håller på med Herbalife fortfarande! Dock inte nu när jag mått dåligt. Men imorgon kör jag igång igen. Ska iväg på uppföljar möte imån med. Kolla alla värden och sådär igen, se om det gjort någon nytta. Men det känner jag själv att det har!

Jag är mycket piggare och har så mycket mer energi än vad jag hade innan. Håller igång hela dagen och orkar massor!
Jag äter lite bättre och håller mig borta från godiset, nästan. Nån liten bit har det blivit på helgerna men inte som förut. Nu räcker det med några bitar sen vill man inte ha mer. Det är skönt!

Liten nackdel är att jag blivit väldigt kvällstrött. Vilket kan vara skönt i sig. Men ibland vill man bara kolla klart på filmen lr bara vara vaken en stund till. Och visst kan jag det men jag är trött!
Det positiva med det är ju att jag hamnar i säng i tid och har inga större problem med att komma upp dagen efter.

Nu har allt blivit en vana och man tar sin shake och sin bar när man ska. Har "fuskat" lite och ätit lite mer än vad man ska egentligen. Men eftersom jag inte har viktproblem spelar det ingen större roll. För mig är det bara viktigt att vara pigg, orka och ha energi till att göra saker. Och det tycker jag att jag får genom det här.

Men det ska bli spännande att se vad vågen visar imorgon! Nu är det läggdags...

Ikea är skit!

Jo och Nova slapp sy. Doktorn tittade bara fort och skickade hem dom igen. Skönt det!

K sitter just nu och lär Nova säga; Ikea är skit. Får hon bara öva lite lite till så sitter det nog sen!

Det var den måndagen.

Ikea hela dagen igår. Högskåpet till badrummet och en tv-möbel fick följa med hem. Självklart saknades dörrarna. Vi ska ha högblanka svarta "skjutdörrar" men de fanns inte hemma. Ikea i ett nötskal. K skruvar och svär för fullt nu. Men bra blir det nog när det är färdigt!

Sov konstigt inatt, vaknade och sådär hela tiden så jag gick upp och drack vatten istället. Hann inte mer än till sängen igen så fick jag vända till toaletten. Vet inte om det vart nån släng av magsjuka lr om jag åt något konstigt igår. Usch, inte roligt iaf. Har legat i sängen hela dagen och försökt sova bort det och nu har väl det mesta av illamåendet släppt. Men det blir inget jobb ikväll. If det nu skulle smitta. Hoppas bara resten av familjen slipper!!

Ska krypa ner under täcket igen och fortsätta på min bok. Ypperligt tilfälle att läsa nu när man mår som man gör.